Svendborg Judo Klub markerer sig i den nordiske elite

Svendborg Judo Klub markerer sig i den nordiske elite

28. maj 2018 Slået fra Af rv

–bronze til Svendborg Judo Klub

Svendborg Judo Klub stillede med 2 mand til start i ét af de stærkeste NM stævner i nyere tid. Med 500 deltagere fra de nordiske lande var der lagt op til virkeligt skarpe dyster og mandfolkefights. Både Danmark og Sverige stillede med flere kæmpere som ligger i top 20 på verdensranglisterne for senior og junior.

Bronzemedalje til Stig Midtiby

For anden uge i træk beviser en Svendborgkæmper at træningsmiljøet og niveauet i klubben er i et lag hvor man kan dyste med de bedste. I vægtklassen under 90 kilo tager Stig Midtiby en aldeles fortjent bronzemedalje. På trods af sine 32 år kan den tidligere danske mester stadig være med blandt de bedste.
Han lægger ud med at tabe indledende runde til en islænding som absolut er dygtig men ikke umulig at slå. Herefter kæmper Stig 4 hårde kampe i opsamlingen for at sikre sig bronzemedaljen. I den endelige kamp om bronzen må Stig ud i 4 min. Ordinær tid plus 2 min forlænget kamp, kaldet Golden Score (første scoring vinder).
Som kampen skrider frem er medaljen aldrig i fare, om end alting kan ske i judo Stig kæmper sikkert og rutineret og tager i sidste ende medaljen til Svendborg.
Stærkt gået at en kæmper som bor langt fra alle regionale og nationale træningscentre, at hamle op med modstandere i en gennemsnitsalder på 24 år.
Om kampene sagde Stig kort: ”Efter at have smidt hovedet fra mig ved opvarmningsarealet tabte jeg første kamp. Heldigvis fik jeg rettet op på mine taktiske problemer og vandt de fire næste.

Albert Højland gør en fin debut trods nederlag

Albert havde sin debut i større stævne sammenhæng. Derudover er han i dén grad i voksealderen og er rykket en vægtklasse op i 73 kilo klassen, hvor tempoet er anderledes er der kommer en smule mere styrke på kæmperne, selvom de er under 18 år.
Albert kæmper heroisk i sine kampe og fører også den første, men må se sig slået begge gang. Der blev viste gode takter og Albert formåede at bringe taktikken fra træningslokalet med ind i sine kampe.

Formand Roland Vogt: ”Det er naturligvis ikke optimalt for Albert som atlet, men vi ønsker som klub ikke at tegne en profil hvor helt unge mennesker skal tabe sig for at klare sig i en særlig vægtklasse. Alberts vægt- og vækstkurve er så hastigt stigende at denne manøvre ville være som at tisse i bukserne”.

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.2.2″ gallery_ids=”870,871,872,873″ gallery_orderby=”rand” show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” zoom_icon_color=”#2ea3f2″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]