Dit rejsebudget som judoturist i Japan

Dit rejsebudget som judoturist i Japan

21. november 2017 Slået fra Af rv

Vi gør lige en dags pause i artikelserien som Svendborg Judo Klubs socialsportslige rejse til Japan. I stedet bruger vi denne dag, valgdagen 2017, på at anskueliggøre overfor dig, hvad det kan koste at rejse til og rundt i Japan som judoturist.

Mange tænker at hvis de skal begive sig ud på den der once in a lifetime-oplevelse og tage til Japan for at træne judo. Tage ud og se det som man skal og bør, “ja så koster det kassen”, “boxen”, “mønten”, eller spidsen af en jetjager, som man siger på Fyn. Men skal det virkeligt være så bekosteligt, at tage 10 dage ud af kalenderen og få en livsoplevelse sammen med én bedste judovenner?  Den tanke vil jeg gerne udfordre her.

Er det virkeligt så dyrt?

Nedenstående budget er for den netop afviklede tur til Japan for Svendborg Judo Klub. Alle priser er minimumspriser og alting kan gøres dyrere, hvis man ønsker. Pris og forbrug må afhænge af hvilket fællesskab man rejser med-

Flybillet t/r, med én mellemlanding 4500kr
Ophold på Kodokan [1], Tokyo, 1400kr
Morgenmad/kaffe i 8 dage [2], 400kr
Frokost i 8 dage [3], 400kr
Aftensmad i 8 dage [4], 700kr
Togbilletter i Tokyo 250kr
————————————————————
Det giver noget der ligner 7800kr MINIMUM ( når alt er rundet op )for en lille uge i Japan. Dertil kommer hvad man måtte forbruge på øl (?), shopping, og andet.

[1] Ophold andre steder end på Kodokan, kan være dyrere. Det afhænger af tidspunktet for bookingen

[2] Cirka 800 yen pr dag

[3] cirka 900 yen pr dag

[4] cirka 1500 yen pr dag

Mad og drikke i verdens underligste land

Rygtet vil at det er superdyrt at opholde sig i Tokyo. Det passer ikke. Hvis man VIL kan det blive dyrt, åh ja, den muglihed foreligger. Ønsker du dog at rejse og være som en lokal kan du leve for ganske billige penge. Mennesker har vaner og vaner er trygge. Derfor har det for os være vældigt trygt, hver morgen at spadsere fra Kodokan til Starbucks, som ligger 300 meter væk. På Starbucks får man en udmærket kop morgenkaffe til omkring 23 kr, afhæmgig af varianten. Ved siden af den globale kaffemastodont ligger et bageri (japanere elsker alt hvad der minder om dansk og fransk bagværk). Her kan man købe alt fra et brød til en pizzasnegl til omtrent en 10er. Morgenmaden kan altså klares til 35 kroner, inkl kaffe.

Til frokost stopper man et tilfældigt sted og får sig en skål ris med kød, grøntsager og/eller noget helt andet til, ved siden af eller bare… Frokosten kan købes for de fleste bydele, til 700 yen. (40 kr – …) Alle steder har vand som man står fremme, iskoldt, til maden. Dels er 40 kroner billigt for et sund og nærende frokostmåltil og er du optimist, kan du regne besparelsen med i forhold til en dansk frokostrestaurant hvor du skal betale 20-50 kroner for vandet.

Henunder aftenen når træningen er slut eller du bare har travet 10 km+ igennem Tokyo kunne det være vildt godt, hvis du lige fik tanket op igen. Holder du dig til det japanske, simple mad, får du igen et skidegodt måltid, startende ved 40 kroner.

Japanere elsker buffetrestauranter som er inspireret af det nordamerikanske og italienske køkken, tilsat japansk kreativitet. Ærligt talt, så er de ikke vildt gode til det og jeg vl anbefale at du spiser japansk i Japan. Alternativt, spis indisk ved inderen, italiensk ved italieneren. 

Hvad nu hvis man ikke skal opholde sig i Tokyo hele tiden

Lad os antage at du vil tilbringe 8 dage i Japan og tager udgangspunkt i Tokyo, så skal det være nøje planlagt hvis du presser andre aktiviteter ind i dit program. Der er alt muligt, at tage hensyn til. Jetlag, priserne for togrejser osv. I en buy med 37 millioner indbyggere kan det tage tid bare komme omkring i byen.

I Japan kan man som turist (fra et oversøisk land) inden afrejse erhverve sig et JR PASS, som slet og ret giver det til frie rejser i hele Japan med de fleste tog, som operereres af Japan Rails. I Tokyos undergrundssystem er der 12 operatører hvoraf de 11 er private. Men det KAN lade sig gøre at rejse i det meste af undergrundsnetværket med et JR PASS. Det interessante er dog, at man kan bruge toget til de fleste bumletog (express lines) og naturligvis SHINKANSEN – hurtigtoget.

 

Kan det svare sig med det Railpass?

Et JR Pass koster i omegnen af 1500 kroner for 7 dage. Hvis man eks. vil en tur til Nagoya og tilbage til Tokyo koster en alm. returbillet 750 kroner. Nagoya ligger cirka 2 timers togrejse fra Tokyo station. SÅ bare dér er der lidt elastik at operere med, i forhold til JR Pass prisen.

Hvis vi vender tilbage til Tokyos fantastiske, forunderlige undergrundssystem, så kan man enten købe enkeltbilletter til de ture man tager. Eller kan man købe en dagsbillet. Dog skal man være opmærksom på at man så køber til det enkelte sekskab (JR, TOEI SUBWAY, eller lign). Såååå – det kan være speget sag, at regne ud om man rent faktisk sparer noget.