Afrejsen og det første møde med japansk kultur

Afrejsen og det første møde med japansk kultur

6. november 2017 Slået fra Af rv

Svendborg Judo Klub rejste i oktober 2017 til Japan med en 10 mand stærk delegation, som skulle ud for, først og fremmest, at træne judo i sportens hjemland og lige så meget, at pleje eksisterende relationer og ikke mindst, skabe nye.

Det var Jens, Helle, Kim, Roland, Ian, Mads, Buster, Dorthe, Albert og Morten. Det var 10 mand stærk og vi skulle til Japan – på den største klubtur vi til dato havde støbt. Til judoens hjemland.

Den 10. oktober rejste vi fra Svendborg klokken 07.00 om morgenen og befandt os ganske få timer efter i Helsinki, Finland – altså med afgang og flyvning fra Hamburg. Fra de høje nord gik turen på en blot 9,5 timers flyvetur til Nagoya som ligger omtrent midt i Japan. Efter den vanlige, bureaukratiske imigrationsprocess befandt vi os nu i toget – Shinkansen. Det japanske hurtigtog. Indsat i 1964 i forbindelse med at der skulle afholdes OL i Tokyo. At rejse med Shinkansen er en oplevelse udover det vanlige. Tog til tiden. Man står på perronen, venter ved den kø som er angivet på billetten. Hvis det er endestation for ruten, står der et effektivt rengøringshold klar til at blæse igennem toget og afleveret det – nærmest som nyt – 3 min. efter de gik ind.

Shinkansen

Vi entrerer toget finder vores pladser og med 300 km/t kommer vi fra Nagoya til Tokyo central station, på mindre end 2 timer. Der har været 3 stop undervejs, som er blevet afviklet effektivt og naturligvis uden forsinkelser. Det japanske folk er opdraget til, at hele samfundet skal fungere ved hjælp af statens, organisationers men også enkeltpersoners indsats. Blandt andet ved at stå klar til det tog man skal med. Og det gør folk. Derfor ingen problemer, når toget kommer susende ind på en station – og suser ud igen 2 min. senere.

Forsinkelser forekommer mere eller mindre ikke. Alle hjælper til. Alle gør hvad de kan for ikke at være til gene for andre.

Ankomst til Tokyo

Tokyo er verdens største by. En ægte metropol. Blinkende lygter og andre fremragende indtryk som kan være hårde at fordøje. Vi ankom med Shinkansen torsdag formiddag. Imens at der løber fleste mennesker igennem byen. Flest som skal nå noget af alle alt det man altid skal nå i Tokyo…