Læserbrev som svar på artiklen i FAA fredag den 24/2

Læserbrev som svar på artiklen i FAA fredag den 24/2

2. marts 2017 Slået fra Af rv

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst”]

Læserbrev

John Larsen, tidl.  formand for Svendborg Judo Klub

Vedr. De kommende hjemløse kampsportsklubber i Svendborg, Svendborg Judo Klub, Aikido Dojo Svendborg og Svendborg MMA.

 En kommentar til artikel i FAA fredag. D. 24. Februar.

Grundtanken i judo er, at man giver efter for modstanderens angreb og vender angrebets styrke til modstanderens eget nederlag. Som det hedder: Eftergivenhed besejrer styrke. Det gælder på judo-måtten, men næppe i politik. At Svendborg Kommune giver tre meget aktive foreninger i byen seks måneder til at finde nye lokaler er slag under bæltestedet, som end ikke japanske samuraier havde set komme.

At Ungdomsskolen ønsker at udvide deres aktiviteter, kan ingen fortænke dem i. (Uagtet at ønsket ikke fremgår eksplicit af nogen af Ungdomsskolens offentligt tilgængelige bestyrelsesreferater.) MEN samtidig med at Svendborg Kommune efterkommer Ungdomsskolens ønske om at udvide deres aktiviteter, sætter man en velfungerende judoklub på porten. Det forekommer paradoksalt. Af to væsentlige grunde.

For det første: Svendborg Kommune profilerer idrætskommune og som kommende arrangør af et landstævne – en idrættens nationalfest. Judo er på nationalt plan medlem af de store idrætsforbund, herunder DGI. Er man en idrætskommune – eller er man ikke? Ja, lad endelig millionerne rulle en uges tid, så byen navn for en stund figurerer i de nationale medier. Og når festen er overstået kan de idrætsdyrkende smide deres kontingentkroner i de lokale ejendomsspekulanters slunkne lommer.

Mens andre klubber får kommunens bevågenhed, og de succesrige semiprofessionelle klubber får økonomisk støtte og sponsorkroner af kommunen, selv om de vel reelt set bare er virksomheder, kan de små foreninger tilsyneladende smides på porten med kort varsel. De gode frivillige kræfter, som mange kommuner kalder på, kan nu selv gå ud og finde nye lokaler.

For det andet: Svendborg Kommune har formuleret en smuk idrætspolitik. Formanden for Kulturudvalget Henrik Nielsen skriver i indledningen til denne: Formålet med idrætspolitikken er at skabe de bedst mulige rammer, som giver alle borgere i Svendborg Kommune mulighed for at dyrke sin idræt i et idrætsmiljø, hvor den enkelte kan udfolde sig i forhold til personlige ønsker”. 

Smukke ord, Ja.  Men de står i skærende kontrast til de liberale undertoner man kan læse i fredagens avis, hvor samme formand om udsættelsen af klubberne udtaler: ”Dernæst må vi jo undersøge, hvad der er af muligheder på markedet.”  Det passer vist bedre til en formand  for erhvervsudvalget.

Lad Ungdomsskolen få sin udvidelse, men giv kampsportsklubberne udsættelse. Og sørg så for en anstændig genplacering i forbindelse med det anlægsarbejde, der skal udføres i forbindelse med Landsstævnet. Det ville give mening – også på langt sigt.

 

 

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]